072 5112562 >>

Nieuws

Een nieuwe fietsenstalling

Na de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen van de groepen 8 de nieuwe fietsenstalling aan de voorzijde van de school in gebruik genomen. Er is nu weer voldoende ruimte op het schoolplein om fijn te spelen.

Lees verder >>


Expositie Architectuur

Afgelopen woensdag 21 febr. en donderdag 22 febr. hebben wij ons thema 'Architectuur' afgesloten met een prachtige tentoonstelling in de gymzaal van de school. Ouders, leerlingen en andere belangstellenden konden op deze middagen rondwandelen in de stad van de toekomst of in de stad van veel kinderdromen. Wat was er veel te zien en te bewonderen. Bedankt voor uw belangstelling.

Lees verder >>


Voorleesontbijt

Op woensdag 24 januari beginnen we niet op de gebruikelijke manier de schooldag. Op deze morgen starten we, net zoals vele andere basisscholen, met een ontbijtje en een verhaaltje. In alle groepen zijn ( groot)ouders uitgenodigd om voor te lezen in de groep. In groep 1/2B komt de directeur van de bibliotheek Kennerwaard mevr. E. Winters zelfs voorlezen. Centraal tijdens dit ontbijt staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. Het ontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2018. De oudervereniging zorgt voor fruit in de eerste pauze. U hoeft uw kind op deze dag dus alleen een ontbijt en lunchpakket mee te geven.

Lees verder >>


Een gelukkig 2018

Vandaag werden alle ouders en leerlingen bij het binnen komen op de eerste schooldag in het nieuwe jaar verrast met een gelukskoekje. Een mooie start van het nieuwe jaar. Het echte geluk zit natuurlijk niet in een koekje, maar het team wenst u wel heel veel geluk, liefde en gezondheid toe. Laten we er met z'n allen een fijn schooljaar van maken. Een goed 2018!

Lees verder >>


Een mooi bedrag voor Kika

Woensdag 13 december is er een waardecheque van €2500,00 overhandigd aan de Stichting KiKa ( Kinderen Kankervrij). Dit mooie bedrag is opgehaald tijdens het schoolfeest dat werd georganiseerd als afsluiting van het thema griezelen. Door het kopen van een strippenkaart konden leerlingen meedoen aan allerlei spannende activiteiten, zoals bv. smullen van de heksensoep, meedoen aan de heksenrace, schminken of een bezoekje brengen aan de waarzegger of het spookhuis. Ook was er een grote loterij georganiseerd waarbij mooie prijzen gewonnen konden worden. Het schoolfeest werd niet alleen door de leerlingen goed bezocht maar ook door hun ouders. Naast dat iedereen ontzettend heeft genoten van dit feest, heeft het ook nog een mooi bedrag opgeleverd. Samen met de leerlingenraad is er besloten om dit aan KiKa te schenken.

Lees verder >>


Onderwijsstaking

De gesprekken van gisteren met ‘politiek Den Haag’ hebben niet opgeleverd wat alle medewerkers in het onderwijs hadden verwacht. Er is op geen enkele wijze tegemoet gekomen aan de eisen van het PO front. Het PO front bestaat uit de vakbonden CNV Onderwijs, Algemene Onderwijs Bond, Algemene Vereniging van Schoolleiders, FNV, de werkgeversorganisatie PO-Raad en PO In actie. Het PO-front eist dat de politiek nu serieus investeert in het onderwijs en vraagt daarvoor 1,4 miljard. De gesprekken met minister Slob hebben geen concrete maatregelen opgeleverd t.a.v. salarisverhoging en vermindering van werkdruk. Daarom roepen de vakbonden opnieuw een landelijke staking uit en wel op dinsdag 12 december a.s. Het merendeel van het team van de Sint Adelbertus heeft aangeven deze dag te willen staken. De St.Adelbertusschool zal a.s. dinsdag dan ook gesloten zijn. Wij – directie en team – begrijpen dat dit voor u tot ongemak zal leiden. Wij hopen dat u kunt begrijpen dat de gehele primaire onderwijssector – vanwege allerlei breed uitgemeten redenen – deze periode een hoge mate van actie bereidheid kent. De school kan a.s. dinsdag 12 december geen opvang regelen. Wij verwijzen u hiervoor naar (eventueel) Kiddies en/of uw eigen BSO.

Lees verder >>


Een zeer geslaagde afsluiting van de Kinderboekenweek

Met veel plezier en trots kijken wij terug op een zeer geslaagd griezelfeest. Veel ouders hebben met hun kinderen afgelopen vrijdag genoten van alle activiteiten in de school en op het plein. Het spookhuis, georganiseerd door de groepen 7 en 8, werd goed bezocht en ook stond er een flinke rij bij het tentje van de waarzeggers. In de zandbak lagen veel prijsjes verstopt voor de kinderen en ook kon je smullen van heksensoep en -limonade. De lootjes zijn verkocht en de prijzen uitgedeeld. De hoofdprijs bij het 'Hang je rot' is gewonnen door Fleur Foulon. Zij hield het 2.17 minuten vol aan de steigerbuizen. Zij ging met een waardecheque voor wassen, knippen en föhnen naar huis. De echte hoofdprijs is echter gewonnen door KIKA. Deze organisatie krijgt binnenkort een mooie cheque overhandigd. De waarde van deze cheque? Dat houden we nog even spannend. Vrijdag a.s. staat dit bedrag in de nieuwsbrief vermeld.

Lees verder >>


Onderwijsstaking op 5 oktober 2017

Op donderdag 5 oktober 2017 (dag van de leraar) doet onze school mee met de landelijke onderwijsstaking. Er wordt deze dag geen onderwijs gegeven. De kinderopvangorganisaties van de school zijn op de hoogte gebracht. Mocht u van de opvang gebruik willen maken, dan kunt u met hen contact opnemen. De kosten voor opvang zijn voor uw rekening. Leerkrachten willen niet alleen een hoger salaris en minder werkdruk, zij willen nóg beter onderwijs kunnen geven dan zij nu al doen. Het onderwijs moet voor leraren aantrekkelijker worden door grotere doorstroommogelijkheden. Continuïteit van de kwaliteit van het onderwijs speelt hierin een cruciale rol! Ook om die reden steunt ons team ‘PO in actie’. Verlaging van de werkdruk voor leerkrachten kan bijvoorbeeld door: kleinere klassen te creëren, meer handen in de klas, meer onderwijsondersteunend personeel, meer tijd om lessen voor te bereiden en minder administratieve druk. Door deze dag onze school te sluiten hopen wij met elkaar een signaal af te geven! Voor meer informatie of uw steunbetuiging kunt u naar de speciale Facebookpagina voor ouders van ‘PO in Actie’.

Lees verder >>


Wij gaan weer bijna beginnen!

De vakantie is bijna voorbij! De klassen worden ingericht, het plein geveegd, nieuwe schriftjes worden uit het magazijn gehaald en zo krijgt iedereen langzamerhand weer zin om te beginnen. Onze nieuwe kalender met informatie over schooljaar 2017-2018 staat weer voor uw klaar op de website. Wij wensen iedereen een goed begin en heten onze leerlingen en ouders van harte welkom op maandag 4 september!

Lees verder >>


Tot ziens groep 8!

Nog één keer het slotlied van de musical zingen op het plein, nog één keer je klasgenoten een dikke knuffel geven, nog één keer de juffen gedag zeggen waar je als kleuter bent begonnen. Groep 8, jullie hebben het schooljaar fantastisch afgesloten. Het ga jullie goed! Geniet maar van een welverdiende vakantie en misschien tot ziens!

Lees verder >>


 • 1
 • 2
 • 3
 • >>
 • Last
 • Contact

  Sint Adelbertusschool

  Hoofdlocatie:
  Nieuwlandersingel 40, 
  1814CJ Alkmaar, 
  072 5112562

  Locatie Blekerskade 12,
  1814TJ, Alkmaar
  072 5110769

  st.adelbertusschool@saks.nl 

  Aanmelden >>